Alles over contact dermatitis en eczeem – Nulallergi.dk
Meteen naar de content

Persoonlijke service

Gratis verzending boven 80 euro

Klantenservice

Alles over contact dermatitis en eczeem

Heeft u een vorm van contact allergie, of wilt u meer weten over contact dermatitis en eczeem te voorkomen dat het dus lees met hier, waarin we uitleggen wat eczeem en contactallergie echt is, wat de oorzaak is en wat u kunt doen om te voorkomen en behandelen.

 

Wat is contact dermatitis en eczeem?

Eczeem is veel dingen, zoals jeuk, zwelling, roodheid, of het optreden van waterige blaren, als je ergens mee in contact zijn geweest, kan uw huid niet tolereren. Eczeem is bijzonder een ontsteking van de huid die kunnen voorkomen bij contact met de huid irriterende stoffen of allergenen. Dit wordt ook wel contactallergie, en ongeveer 10 procent van de Deense bevolking lijdt aan deze vorm van allergie.

Zodra u allergisch zijn geworden aan een specifieke stof, ben je de rest van je leven, en het eczeem zal plaatsvinden in verschillende mate elke keer dat u wordt blootgesteld aan de stof. Allergenen, die bekend staat als allergenen, kunnen parfums, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, metalen, en zelfs natuurlijke stoffen zoals etherische oliën en planten.

Zien hypoallergene producten hier zo goed in preventie zijn van eczeem.

 

nikkelallergie

Eén van de metalen, die vaak veroorzaakt eczeem, is nikkel, die vaak wordt gevonden in knopen, munten, sleutels, mobiele telefoons en gereedschappen. Er zijn regels in de EU voor de hoeveelheid nikkel toegestaan ​​in producten, neem dan extra voorzichtig als u overweegt de aankoop van bijvoorbeeld sieraden buiten de EU, omdat juist in sieraden die buiten de EU kan vaak veel nikkel.

parfum Allergy

Ongeveer 2-4 procent van de Deense bevolking allergisch voor parfum en parfum is een van de belangrijkste oorzaken van contact dermatitis. Je zou kunnen allergisch zijn voor bepaalde parfums, maar niet tegen een aantal anderen. Elke geuren kan leiden tot allergieën, en verrassend, het is de natuurlijke extracten, die meestal oorzaak contactallergie.

Geuren gevonden in producten zoals deodorants, lotions, zeep, maandverband en wasverzachters. Preventie is het beste om parfum allergie door het volledig vermijden van producten met parfum en in plaats daarvan kopen ongeparfumeerde producten.

Er zijn tal van producten zonder parfum, dus met een beetje onderzoek u gemakkelijk kunt vinden zowel gezichtscrèmes, shampoos, cosmetica en nog veel meer zonder parfum. Als je toch geparfumeerde producten te gebruiken, dus je moet proberen om het tot een minimum te beperken en laat volledig zijn het gebruik van deze producten als u eczeem eczeem het risico op allergie toeneemt.

Soms kunt u controleren op de lijst van ingrediënten, is er parfum in de producten, maar het is verre van alle producten waar het nodig is dat het duidelijk moet zijn of er parfum in hen. Het is echter vereist bij bijvoorbeeld cosmetica.

 

Hoe te voorkomen en te behandelen je contact allergie en eczeem

Het beste wat je kunt doen om contactallergie te voorkomen is om contact met allergenen vermijden. Natuurlijk is het moeilijk kan zijn om dit te voorkomen, maar probeer zo ver mogelijk om de blootstelling tot een minimum te houden.
Heeft u al eczeem als gevolg van contact allergie, moet u vooral niet de stoffen die u allergisch bent voor.

Eczeem en symptomen van deze jeuk, roodheid, zwelling of blaarvorming voordoet wanneer een van de huid bij direct contact met de stof allergisch te zijn geweest. Na een tijdje kan het getroffen gebied, maar zich uitbreiden naar andere delen van de huid eczeem. Het is ongelooflijk belangrijk dat zodra je erachter je hebt eczeem die op zoek gaat naar haar arts. Als het eczeem niet wordt behandeld kan het gevaar dat de aandoening chronisch zijn en dat het eczeem niet verdwijnen wanneer men geen contact met de stof die het eczeem.

Als er mild eczeem is, kan het vaak worden behandeld met een goede hydraterende crème, maar dit is zeer vervelend eczeem, kan een steroïdecrème nodig zijn. Als u steroïde crème gebruikt, moet u zich nog herinneren om moisturizer te gebruiken.

Er moet een vuistregel zijn. Ga 30 minuten tussen de toepassing van steroïde crème en moisturizer.


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Levering 3-4 dagen

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Gratis verzending boven 80 euro

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis verzending boven 80 euro

på dine allergivenlige produkter