Het verschil in psoriasis en eczeem – Nulallergi.dk
Meteen naar de content

Persoonlijke service

Gratis verzending boven 80 euro

Klantenservice

Het verschil in psoriasis en eczeem

Hudkløe is een veel voorkomend probleem dat veel Denen weten. Skin Kloe is vaak te wijten aan de huid te droog, en de jeuk zal doorgaans afnemen als je het gebied met smeren, bijvoorbeeld vochtinbrengende crème. Misschien heb je gehoord van zowel psoriasis en eczeem, die in veel wegen zijn niet zeldzame ziekten. Maar weet u echt het verschil tussen de twee ziekten? Zo niet, dan kunt u voordelig lezen op de pagina, waar we goed kijken naar het verschil tussen psoriasis en eczeem.

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidziekte, die waarschijnlijk 4-5 procent van ons lijden. Als u psoriasis heeft, zal uw cellen in de epirator sneller dan normaal te delen. Bovendien blijkt er een ontstekingsreactie in het epidermost, die zichtbaar schalen en roodheid vormt in de huid. Psoriasis treedt meestal op in de vorm van grotere of minder schilferige plekken die overal kan zitten op de huid. Echter, de vlekken zijn meestal op ellebogen, knieën en in de hoofdhuid.

Psoriasis kan ook in de volgende vormen:

  • in huidplooien in de vorm van rode vlekken zonder schalen in, bijvoorbeeld, de lies of het kruis
  • in de spijkers in de vorm van een verdikking van de nagel, die ook wordt makkelijker door het losdraaien
  • Druppelvormige psoriasis op het grootste deel van het lichaam, veroorzaakt door een streptokokken-infectie in de keel
  • Pustuleuze psoriasis in de vorm van kleine, gele blaasjes, koorts en lus.

De reden voor psoriasis is niet bekend, maar er zijn waarschijnlijk meerdere factoren die spelen in. In ruil daarvoor, weet u dat de ziekte niet besmetten. De uitslag rode kleur is te wijten aan een weefsel reactie in de huid.

De behandeling kan een aanzienlijke vermindering van de genen van psoriasis. De behandeling is afhankelijk van hoe moeilijk je worden beïnvloed door huidziekte. Echter, de meeste kunnen regelen voor lokale behandeling.

Wat is eczeem?

Eczeem is een chronische, inflammatoire huidaandoening. Er is dus geen bacterie of virus. In ruil daarvoor ontsteking leidt tot een gebied van jeuk en roodheid. Atopisch eczeem is waarschijnlijk de meest bekende vorm van eczeem. Het is een erfelijke exemptype die typisch raakt kleine kinderen. Atopisch eczeem geeft droge, jeukende huid, en infecties kunnen gemakkelijk ontstaan. Daarnaast is de huid wordt vaak rood en verdikt.

Daarnaast irritatively eczeem is een veel voorkomende eczeem ziekte die kan optreden als, bijvoorbeeld, als je handen te wassen vaak of vaak bloot de huid reinigingsmiddelen. Wanneer eczeem in de uitbarsting, de bovenste laag van de huid, dat is afgebroken. De symptomen van eczeem kan worden verlaagd door toepassing vochtinbrengende crème. Het is belangrijk om een ​​hoog vetgehalte crèmes te gebruiken voor de behandeling en preventie van eczeem. Bij nul allergie kunt u een brede selectie van crèmes tegen jeuk, irritatie en eczeem.

Wat is het verschil tussen psoriasis en eczeem?

Het kan moeilijk zijn om verschil in psoriasis en eczeem te zien, aangezien beide ziekten zijn chronisch. Beide ziekten schakelen tussen periodes van uitbraken en remissie, en de getroffen gebieden zowel rode en jeukende. In tegenstelling tot psoriasis, gebieden met eczeem zijn vaak dunner en minder schilferig. Bovendien, eczeem treedt meestal op andere gebieden dan psoriasis. Bijvoorbeeld, eczeem gebeurt op huidplooien op de knieën en ellebogen, alsmede op de hals en handen.

Als je weet dat als je eczeem of psoriasis, weet je ook hoe je de symptomen mogelijk te behandelen. Neem contact op met uw arts om een ​​skin studie te krijgen.




Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Levering 3-4 dagen

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Gratis verzending boven 80 euro

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis verzending boven 80 euro

på dine allergivenlige produkter