Huidallergieën en zonnecrème – Nulallergi.dk
Meteen naar de content

Persoonlijke service

Gratis verzending boven 80 euro

Klantenservice

Huidallergieën en zonnecrème

Zonneschermen - hypoallergeen zonnebrandmiddelen

Zonnebrandcrème is de belangrijkste bescherming tegen huidkanker. En omdat huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Denemarken, is het belangrijk om zich te beschermen tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Het hangt samen zodanig dat de meer zonnebrand en hogere levensduur doses van UV-straling, hoe groter het risico op het ontwikkelen van huidkanker.

Cancer Society in hun zon campagne vier solråd:siëstazonnehoedzonneschermenoff de serre. Aanbevolen in de campagne Zon die in Denemarken van toepassing zonnebrandcrème SPF 15 op de delen van het lichaam niet onder de kleding. En de aanbeveling geldig is, zelfs als je gewoon verblijf in de zon voor een paar minuten. Als u een zeer lichte huid en / of moeilijk om de zon te tolereren, kunt u een SPF 20 of SPF 30. kiezen voor zeer jonge kinderen en baby's kan geschikt zijn om een ​​zogenaamde sunblocker SPF 50 te kiezen.

Lees meer over hypoallergeen zonnebrandcrème.

 

Zonneschermen in zonnebrandmiddelen

Er zijn twee zonnefilters in een zonnebrandcrème die de huid tegen de zon beschermt, en deze twee fundamentele zonnebrandmiddelen kunnen worden onderverdeeld infysiekfilters enchemischfiltert. De twee filters werken op verschillende manieren:

De fysieke filters dekt het op de huid, de vorming van een dunne, witte film of membraan, dat stralen van de zon reflecteert. Voorbeelden van fysische zonnefilters zijn titaandioxide en zinkoxide.

De chemische filters zijn chemische stoffen, die doordringen in en worden geabsorbeerd in de buitenste huidlaag. Hier absorbeert stralen en zet ze om de zon in warmte, die weg wordt getransporteerd door het bloed. Chemische zonnefilters zijn verkrijgbaar in vele verschillende geautoriseerde versies. Sommige beschermt best tegen UVA-stralen, anderen tegen UVB-stralen. Voorbeelden van chemische filters zijn: benzofenon en Octocrylene. 

Zonnebrandmiddelen kan leiden tot allergieën

Net als gewone moisturizers allergieën kunnen veroorzaken, kan ook allergieën krijgen om ingrediënten in zonnecrèmes voorbeeld. geurstoffen en conserveringsmiddelen.

De fysieke filter (titaniumdioxide) is niet allergeen, terwijl chemische zonnefilters sensibilisatie van de huid veroorzaken. De chemische zonnefilters kunnen veroorzaken twee verschillende soorten allergieën:

  • contactallergie - dit type allergie optreedt ongeacht of de chemische zonnescherm bij blootstelling aan zonlicht of niet. De allergie voorkomt in andere woorden, wanneer de room en dus / de allergene stof / stoffen contact met de huid. De symptomen(Eczeem) blijkt dat wanneer de huid in contact komt met het zonnescherm, d.w.z. Ook niet plaatsen sollysudsatte.
  • Foto Contactallergie - dit type allergie optreedt wanneer de chemische zonnescherm - nadat deze is doorgedrongen in de huid - worden gemodificeerd door UV-straling op een wijze zodat een allergeen. Deze allergie veronderstelt dat de chemische stof in het product wordt blootgesteld aan zonlicht en dus UV-bestraald. De symptomen (astma) plaatsvindt, waarbij men in contact met de chemicaliën en tegelijkertijd worden blootgesteld aan zonlicht.

Verschillende allergische reacties

Zonneschermen hebben een relatief zeldzame oorzaak van allergieën, maar het feit dat meer gebruik zonnebrandcrème en een aantal verschillende fabrikanten produceren zonnebrandcrème geweest, is er de afgelopen jaren natuurlijk ook verschillende rapporten over zowel contact allergie en foto contactallergie. De stoffen octocryleen, benzofenon-3, benzofenon-10 en ethylhexylmethoxycinnamaat, de chemische zonnefilters, die het vaakst gerapporteerd als de oorzaak van allergieën.

Als het gebruik van zonnebrandcrème betekent dat u een allergische reactie krijgt, is het belangrijk om het gebruik stopzetten. Men kan eventueel. kiezen om te worden geschetst door een huidallergie, te verduidelijken en advies over wat zonnefilters die zijn goed te gebruiken in de toekomst.

Als men het risico van een allergische reactie vermindert, kan men een zonnebrandcrème met het fysieke filter titaandioxide. Men moet zich echter bewust zijn dat titaniumdioxide niet allergeen is, er misschien wel andere ingrediënten in de crème zijn die allergieën kunnen uitlokken.

Allergie veroorzaakt

Als u het best mogelijke voor allergieën wilt garanderen - zowel van fysieke als chemische zonfilters - moet u gaan voor de zonneschermen die zijn gecertificeerd door allergie veroorzaakt. Naast allergene zonfilters, helaas zijn er ook veel zonnebrandmiddelen die stoffen bevatten die vermoed worden van hormoonverstoringen. Wanneer u een zonnebrandcrème selecteert met het Allergy-gecertificeerde LOGO, zorgt u voor zowel allergene als hormoonverstoring. Ook, allergie veroorzaakt producten bevatten geen parfum en geclassificeerde carcinogene ingrediënten.

Consumentenraad denken

In juni 2020 maakte de consumentenkaart een test van chemie in zonnebrandcrème. Hier laat het resultaat zien dat de door allergie gecertificeerde producten A. A. A-kolf verwerft, betekent dat het product een goede keuze is als u een aantal problematische chemicaliën wilt vermijden. Bij Zero Allergy.dk worden alleen producten gecertificeerd door allergie gecertificeerd onderhandeld, inclusief zonnebrandcrème. Onder allergie-gecertificeerde zonneschermen met de A-kolf vindt u bijv. Actief door Charlotte Ik ben hete zonspray, Derma Sollotion en Nile Land Face Sun.

Vind hier de juiste en hypoallergeen zonneschermen

 

comment 2 reacties

N
Nulallergi calendar_today

Kære Gertrud
Ifølge AllergyCertifieds toxikolog Ewa, som vi har talt med, er der en del stoffer, som kan give både hud og øjenirritation, og det er en del af AllergyCertifieds risikovurdering at tjekke stofferne for disse reaktioner.

For at undgå hudirritation kan AllergyCErtified normalvis tillade op til max 10% hud irritanter i et færdigt produkt (de tjekker samtlige ingredienser for hudirritation og lægger koncentrationerne sammen). Medmindre det specifikke stof giver irritation i lavere koncentrationer – hvis stoffet giver irritation i eksempelvis helt ned til 2 % – så har de krav om mindre end 2 % i det færdige produkt.

I enkelte produkter kan de tillade en højere koncentration, hvis producenten til gengæld tilsætter et stof, som modvirker irritation. Det kan eksempelvis være hånddesinfektion, hvor høje koncentrationer af alkohol (som er nødvendige for at desinficerer) kan udtørre og irriterer huden.
Her kræves det, at producenten tilsætter glycerin, som modvirker hudirritation.

For produkter såsom ansigtscremer og øjencremer/mascara, øjenskygge mm. tjekker vi i stoffernes MSDS for at se, om de er klassificeret med følgende H-sætninger

H315 Forårsager hudirritation.
H317 Kan forårsage allergisk hudreaktion.
H318 Forårsager alvorlig øjenskade.
H319 Forårsager alvorlig øjenirritation.

Det er desværre ikke muligt for forbrugere at tjekke disse sætninger, da de fremgår af stoffernes sikkerhedsdatablade /MSDS.

Mht til Octocrylene så tillader AllergyCertified ikke Octocrylene, da det kan være allergifremkaldende (særlig hos børn er der observeret reaktioner), og da det samtidig også indeholder Benzophenone, som kan være hormonforstyrrende.

Men Octocrylene er et solfilter, og en del solfiltre kan desværre give irritation i øjenene.

Reaktionen kan skyldes, det solfilter som anvendes (hvis der er solfilter i), eller at den indeholder hud- og/eller øjenirritant. Et andet bud kunne være Aloe vera (der vil så stå Aloe Barbadensis på cremen). Aloe vera kan hos nogen give en prikken og stikkende fornemmelse lige efter påsmøring.

Venligst Tina/Nulallergi

G
Gertrud Nielsen calendar_today

Øjenirritation ansigtscreme. Interessant indlæg om octocrylene. Jeg oplever denne reaktion efter brug af Avene Physiolift dagcreme, men jeg kan ikke se octocrylene i ingredienslisten. Kan andre stoffer give denne reaktion? Leder fortvivlet efter en god dagcreme til 60+-hud, som jeg kan holde ud at bruge. Udover at mine øjne bliver irriterede og løber i vand, føler jeg mig lidt for varm i huden og generelt ikke helt tilpas efter brug af denne Avene-creme.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Levering 3-4 dagen

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Gratis verzending boven 80 euro

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis verzending boven 80 euro

på dine allergivenlige produkter