Huidverzorging in een Corona-tijd! Het advies van de dokter! – Nulallergi.dk
Meteen naar de content

Persoonlijke service

Gratis verzending boven 80 euro

Klantenservice

Huidverzorging in een Corona-tijd! Het advies van de dokter!

Als dokter wast of desinfecteert enkele dagen mijn handen meer dan 100 keer, en ik moet daarom leren dat ik voor mijn huid moet zorgen.

Nu moet iedereen een handhygiëne volgen zoals we in de ziekenhuizen hebben. Als u de nationale raad van gezondheidsadvies op handhygiëne volgt om te wijzen en te oefenen, bestaat het daarom een ​​risico dat uw handen eindigen met een droge en gebarsten huid.

Handwas een de meest effectieve manier om de verspreiding van infecties te voorkomen. Maar de huid artsen waarschuwen nu dat onze nieuwe gewoonten huidproblemen kunnen veroorzaken. De barrièrefunctie wordt vernietigd en de immunologische tolerantie wordt verstoord met een verhoogd risico op huidallergie. Zeep en water lichten het vuil en virussen weg, maar helaas verwijdert het ook de beschermende oliën in je huid, waardoor het uitdrogen.

Je kunt variëren met op alcohol gebaseerde handreinigers die minder irriteren en virus doden. Maar alcohol verwijdert geen vuil en onzuiverheden, dus we komen niet volledig buiten de frequente gootsteen.

Wees daarom kieskeurig bij het kiezen van je handzeep. Gebruik een vochtinbrengende allergi-vrije zeep. Was de handen voorzichtig in lauw water gedurende ten minste 20 seconden en veeg ze vervolgens zorgvuldig af. Klap of dup ze droog in plaats van wrijven.

Wanneer uw handen droog zijn, is het belangrijk om de huid vochtig te houden. Als de huid is gebarsten en ruw is, wordt de barrièrefunctie vernietigd en geeft het bacteriën en virussen gratis spellen. Het effect van handprit is ook niet optimaal op beschadigde huid. Het kan daarom eindigen met een vicieuze cirkel, waar het gevolg is van pijn en zwaaien op wastafel en desinfectie. Voeg dan je huidvocht toe en maak het een solide gewoonte om de gootsteen te beëindigen met een gedurfde verzachtende moisturizer. Je kunt met lotion variëren als iemands handen goed onderhouden zijn en niet zoveel vocht hebben.

Breng alstublieft uw eigen zeep en crème, precies zoals u de hand desinfecteert, dan weet u wat u uw huid blootstelt.

Houden van de handen in goede staat is belangrijk voor mij als gezondheidswerk, maar nu zijn we allemaal in dezelfde boot - dus pas op voor je huid, het is noodzakelijk dat je voor zowel jezelf en anderen in deze tijd zorgt.

                                                                         Kaspar Nielsen, dokter, nulallergie.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Levering 3-4 dagen

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Gratis verzending boven 80 euro

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis verzending boven 80 euro

på dine allergivenlige produkter