Wat is contact allergie voor iets? – Nulallergi.dk
Meteen naar de content

Persoonlijke service

Gratis verzending boven 80 euro

Klantenservice

Wat is contact allergie voor iets?

Contact allergie is een allergische reactie die optreedt wanneer de huid in contact komt met een allergeen.

Het allergeen kan een stof zijn waaraan u op het werk, thuis of in verband met een vrijetijdsactiviteit wordt blootgesteld. Contactallergie kan ook optreden na blootstelling aan een allergeen via huid-op-huid contact, b.v. Als je een andere persoon de hand geeft. De allergische reactie ontwikkelt zich meestal gedurende een periode van dagen of weken en zorgt ervoor dat de huid jeukt, rood en ontstoken. In ernstige gevallen kunnen blaren en zwelling optreden. Contact allergie kan alle delen van het lichaam raken, maar het is het meest gebruikelijk om op handen, nek, gezicht en bovenste deel van de borst te vinden.

Er zijn veel verschillende stoffen die contactallergie kunnen veroorzaken, waaronder metalen (bijv. Nikkel), chemicaliën (bijv. Latex), planten (bijv. Toxic EFEU) en cosmetica (bijv. Haarkleur).

 

Contact allergie is een type allergisch contact -eczeem

Als u contactallergie hebt, is het belangrijk om te voorkomen dat u wordt blootgesteld aan het allergeen. Als u niet zeker weet wat uw allergie veroorzaakt, moet u mogelijk naar een arts of allergoloog gaan om een ​​onderzoek te laten doen. De behandeling omvat meestal het gebruik van een lokale steroïde crème of zalf om ontstekingen en jeuk te verminderen. In ernstige gevallen kan het nodig zijn om orale steroïden te nemen. Als u een ernstige allergische reactie (anafylaxie) krijgt, moet u naar het ziekenhuis gaan om te worden behandeld.

 

Hoe kunt u contactallergie of symptomen van allergie detecteren?

Als u denkt dat u mogelijk in contact bent gekomen met een allergeen, zoek dan naar symptomen zoals jeuk, roodheid en zwelling van de huid. Deze symptomen treden meestal op binnen 24-48 uur na blootstelling aan het allergeen. Als u eerder een reactie hebt gehad op een allergeen, kunt u sneller symptomen ontwikkelen

Als u in contact bent gekomen met een allergeen en symptomen ontwikkelt, is het belangrijk om de bron van de allergie te verwijderen en het getroffen gebied te wassen met water en zeep. U kunt vervolgens een cool kompres aanbrengen op het gebied om jeuk en pijn te verlichten. Als uw symptomen ernstig zijn, ga dan naar de dokter.

 

Hoe kan ik contact allergie voorkomen?

De beste manier om contactallergie te voorkomen, is om te voorkomen dat ze worden blootgesteld aan het allergeen. Als u allergisch bent voor een bepaalde stof, lees dan de labels zorgvuldig en vermijd producten die het allergeen bevatten. Als u werkt met stoffen die contactallergie kunnen veroorzaken, draagt ​​u handschoenen en andere beschermende kleding. Als u denkt dat u mogelijk in contact bent gekomen met een allergeen, was u het watergebied en zeep zo snel mogelijk.

Zie kansen voor goed allergie-en-allergene producten

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Levering 3-4 dagen

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Gratis verzending boven 80 euro

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis verzending boven 80 euro

på dine allergivenlige produkter