Hoe gebruik je een menstruatiecup? – Nulallergi.dk
Meteen naar de content

Persoonlijke service

Gratis verzending boven 80 euro

Klantenservice

Hoe gebruik je een menstruatiecup?

Het gebruik van een menstruatiecup kan in het begin wat lastig zijn, maar met een beetje oefening is het inbrengen en verwijderen gemakkelijk. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van een menstruatiecup:
Was je handen grondig met water en zeep.
Vouw de cup samen. Er zijn verschillende manieren om de cup te vouwen, dus experimenteer en vind de methode die voor jou het beste werkt. Een populaire methode is om de cup dubbel te vouwen tot een "C"-vorm.
Zorg ervoor dat de cup schoon en droog is en zoek een comfortabele houding. Dit kan staand, zittend op het toilet of in hurkhouding.
Breng de cup in. Houd de cup samen en breng hem voorzichtig in de vagina. U kunt voelen wanneer de cup op zijn plaats zit. Het kan even duren voordat u aan het gevoel gewend bent, maar u zult snel de juiste techniek vinden.
Controleer of de cup goed zit. U moet voelen dat de cup op zijn plaats zit en er niet uit kan vallen. U kunt de cup voorzichtig ronddraaien om te controleren of hij goed zit.
Gebruik de cup maximaal 12 uur. Je kunt de cup tot 12 uur lang gebruiken, afhankelijk van hoe hevig je menstruatie is. Als de cup vol is, verwijder hem dan en laat het bloed eruit lopen.
Verwijder de cup. Zorg ervoor dat je de cup stevig vasthoudt en trek hem er voorzichtig uit. Giet het bloed in het toilet of de gootsteen, spoel de cup af en was hem grondig met warm water en zeep.
Plaats de beker terug. Als de cup schoon en droog is, kunt u hem weer inbrengen en verder gaan met uw dag.

Het kan even duren voordat je gewend bent aan een menstruatiecup, maar veel vrouwen vinden het een handige en duurzame manier om met hun menstruatie om te gaan. Als u niet zeker weet of een menstruatiecup voor u de juiste keuze is, kunt u altijd met uw arts of zorgverlener praten.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Levering 3-4 dagen

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Gratis verzending boven 80 euro

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

Gratis verzending boven 80 euro

på dine allergivenlige produkter